Promotie

Pretul nostru 1 275,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 1 710,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 10 249,00 LEI
Disponibil

Cel mai vandut

Pretul nostru 409,90 LEI
Disponibil
Pretul nostru 1 299,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 529,00 LEI
Disponibil

Titluri Argint Masiv
Titlurile Argintului Masiv

Argintul este un metal pretios care este relativ moale si maleabil in stare naturala si poseda o stralucire deosebita. Este folosit pentru fabricarea bijuteriilor, tacamurilor , articolelor decorative, monedelor, precum si in industria medicala si cea electronica datorita proprietatilor sale antibacteriene si conductivitatii ridicate.

Daca doriti sa achizitionati obiecte din Argint, este important sa stiti ca exista mai multe tipuri de Argint si sa cunoasteti diferentele dintre acestea. In functie de cantitatea de Argint pur folosita intr-un aliaj, putem vorbi despre standardele de puritate ale Argintului sau Titlurile Argintului. De-a lungul istoriei, Titlurile Argintului au purtat diverse denumiri, fiind masurate prin sisteme de referinta diferite in functie de epoca si de regiune. In ultimii 200 de ani, datorita legaturilor comerciale din ce in ce mai frecvente dintre diversele state ale lumii ,a fost adoptat sistemul zecimal pentru uniformizarea modului de determinare a puritatii Argintului.

Sistemul zecimal, avand ca reper 3 zecimale, arata cate parti de Argint pur avem la 1000 parti de aliaj. In general, Titlurile Argintului sunt notate cu simbolul AG- simbolul Argintului din tabelul periodic al elementelor- urmat de 3 cifre care arata puritatea aliajului.

Cele mai uzitate titluri sunt :

 

  • AG999 – cunoscut sub denumirea de Argint Pur sau Fine Silver

Argintul pur este neprocesat si foarte moale pentru ca nu contine alte metale mai dure.Este extrem de lucios si se oxideaza rapid in contact cu aerul. In general este folosit pentru lingouri, monede aniversare sau pentru a impodobi bijuterii realizate din alte metale pretioase. Pentru a fi considerat Argint pur, trebuie sa contina minim 99% Argint natural.

  • AG925 – cunoscut sub denumirea de Argint masiv sau Sterling Silver

Acest titlu a fost folosit initial in lumea anglo-saxona si a devenit ,cu timpul, standardul principal utilizat la nivel mondial. Pentru a fi considerata din  Argint masiv,o piesa trebuie sa contina minim 92,5% Argint natural. Diferenta de 7,5% este realizata din alte metale- in general cupru- care au rolul de a face aliajul mai dur si mai rezistent la oxidare. Din acest motiv- Argintul masiv sau Sterling Silver-ul- este alegerea ideala pentru productia bijuteriilor sau a tacamurilor. Desi Argintul masiv arata foarte asemanator cu Argintul pur, el poate fi identificat foarte usor prin cautarea cifrei 925 stantate pe articol.

  • AG800- este un titlu introdus de catre manufacturile italiene, fiind preluat apoi si in alte tari europene – Germania, Franta, Spania, Olanda lumea araba etc. Contine 800 parti Argint natural la 1000 parti de aliaj si este folosit pentru producerea bijuteriilor, obiectelor decorative si a tacamurilor de masa. Articolele din Argint cu titlul 800, au marcat numarul 800 pe suprafata lor.

 

Pe langa acestea, exista multe alte titluri, cu o raspandire mai restransa la anumite state sau epoci istorice.

Aliajele care contin sub 800 parti Argint natural la 1000 parti de aliaj, sunt considerate aliaje de Argint si nu standarde de puritate ale Argintului sau Titluri de Argint.

 

Placarea cu Argint

Inainte de 1840 tacamurile erau fabricate din argint masiv, ceea ce le facea accesibile doar celor privilegiati.

Procedeul de productie pentru tacamurile argintate – galvanizarea – era dificil datorita accesului limitat la sursele de curent electric. Insa odata cu progresele aduse de revolutia industriala la sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX  (introducerea procedeelor de productie in masa, accesul la surse de curent electric), s-a facilitat fabricarea pe scara larga a tacamurilor placate cu argint, aducandu-le in fiecare casa.

 

Standardul AG90 utilizat in industria Germana pentru a marca tacamurile placate cu argint garanteaza ca pentru fiecare 24 piese (12 fuculite masa  + 12 linguri masa)  s-au utilizat la placare 90 grame de argint pur. Tacamurile placate cu Argint conform standardului German AG90 au stantat numarul 90 pe ele.

 

Tacamurile placate cu Argint ofera acelasi aspect estetic deosebit ,precum si calitatile antiseptice si antimicrobiene ale tacamurilor din Argint masiv, dar nu isi pastreaza valoarea in timp in aceeasi masura ca tacamurile din Argint masiv.

 

 

Tacamurile din argint masiv raman pana astazi un element de “must have” pentru o masa care respecta normele etichetei pentru “lumea buna”.

Un set de tacamuri din argint il ai pentru o viata si il lasi mostenire copiilor sau nepotilor, alaturi de mobilierul de epoca si de pozele care arata istoria familiei.

 

 

NTc0ZW