Promotie

Pretul nostru 3 890,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 9 190,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 32 890,00 LEI
Disponibil

Cel mai vandut

Pretul nostru 399,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 224,90 LEI
Disponibil
Pretul nostru 1 099,00 LEI
Disponibil

» Istoria tacamurilor de Argint
Istoria tacamurilor din Argint

Cel mai deschis la culoare dintre metalele pretioase, ARGINTUL  a  fost apreciat si laudat timp de multe secole pentru aspectul sau deosebit si pentru versatilitatea domeniilor in care este utilizat. 

STERLING SILVER” denumeste aliajul din care sunt produse aceste tacamuri, aliaj care in masa sa contine in proportie de 92,5% argint si 7,5% alte metale. De aici si standardul argint 925 care defineste tacamurile din argint masiv.

Argintul pur (99,9% argint) este prea moale pentru a produce obiecte functionale astfel incat se foloseste in aliaj cu alte metale- cel mai des cupru – pentru a-i conferi duritate si a pastra in acelasi timp ductilitatea si frumusetea acestui metal pretios.

 

Argintul in forma de “sterling silver” este originar din Europa si a fost folosit in scopuri comerciale inca din secolul al XII – lea in nordul Germaniei de astazi.

Intre 1840 si 1940, atat in Europa cat si in Statele Unite ale Americii, tacamurile din argint au devenit indispensabile pentru o masa aranjata respectand  normele de conduita  ale elitei sociale.

Apogeul acestei mode in aranjarea mesei cu tacamuri din argint a fost atins intre 1870 si 1920 cand liniile de tacamuri contineau pana la 100 de piese diferite. Pentru a tine pasul, o masa servita “a la carte” presupunea, in loc de 3 feluri principale, 10 sau mai multe feluri diferite de mancare.  Cu stralucirea sa exemplara si eleganta atemporala,   simpla prezenta a tacamurilor de argint masiv pe masa avea puterea de a transforma o masa obisnuita cu prietenii intr-un eveniment  sofisticat si unic. Desi folosite mai rar in prezent, tacamurile de argint au reprezentat , pentru o lunga perioada,  un element cheie in aranjarea unei mese festive.

Pentru fiecare fel de mancare era nevoie ,bineinteles ,de un tacam diferit. Astfel au aparut furculita de antreu, furculita de masa, furculita de salata, furculita pentru produse de patiserie, furculita pentru creveti etc. La linguri : lingura pentru ceai, lingura pentru cafea, lingura de orez, lingurita pentru parmesan, lingura de supa si chiar lingura speciala pentru bomboane.

Aceasta dezvoltare uimitoare a tacamurilor din argint a avut loc in perioada Victoriana cand eticheta dicta ca mancarea sa nu fie atinsa cu mana sub nicio forma ( nici macar bomboanele!)

Moda argintului a atins si a impulsionat si alte domenii precum obiectele decorative (rame foto, boluri, casete pentru tigari) , obiectele de toaleta (perii, oglinzi, sticle de parfum ) si obiectele destinate copiilor (tacamuri pentru copii, seturi pentru botez).

Detronarea popularitatii argintului a fost cauzata de urmarile celui de-al doilea Razboi Mondial cum ar fi cresterea pretului fortei de munca in domeniul manufacturier de exemplu, dar si de diversificarea gusturilor populatiei catre forme mai simple si mai putin pretentioase.

 

Tacamurile din argint masiv raman pana astazi un element de “must have” pentru o masa care respecta normele etichetei pentru “lumea buna”.

Un set de tacamuri din argint il ai pentru o viata si il lasi mostenire copiilor sau nepotilor, alaturi de mobilierul de epoca si de pozele care arata istoria familiei.

NTgyOT