Acest site foloseste cookie-uri pentru a imbunatati experienta de navigare. Daca folositi website-ul nostru, sunteti de acord cu salvarea de cookie-uri in calculatorul / dispozitivul dumneavoastra. Pentru mai multe optiuni cu privire la cookies, accesati sectiunea setari a browser-ului dumneavoastra.

Promotie

Pretul nostru 8 489,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 1 429,00 LEI
Disponibil
Pretul nostru 8 390,00 LEI
Disponibil

» De ce tacamuri din Argint ?
Beneficiile utilizarii tacamurilor din Argint

Argintul este cel mai des intalnit metal pretios – disponibil in natura in cantitati mai mari decat aurul sau platina.

 

Pe langa binecunoscutele sale valente de metal pretios, folosit pentru fabricarea bijuteriilor si obiectelor decorative, Argintul este valoros in zilele noastre si gratie utilizarii sale in industria electro-tehnica : are cea mai mare conductivitate electrica dintre toate elementele tabelului periodic si cea mai mare conductivitate termica dintre toate metalele.

Din vremuri preistorice, Argintul a fost considerat un metal pretios. Chiar daca nu a avut niciodata valoarea Aurului, Argintul are multe in comun cu acesta. In diferite epoci istorice, multe monede au fost confectionate din Argint , iar in domeniul bijuteriilor multe dintre acestea continua si in zilele noastre sa fie fabricate din Argint.

 

Argintul a fost folosit inca din Antichitate pentru realizarea vaselor, carafelor si a paharelor datorita aspectului sau frumos si stralucitor. Anticii fenicieni utilizau carafe din Argint pentru a pastra vinul, apa si otetul pentru ca acestea sa nu se deterioreze . Oamenii observau efectele , dar nu cunosteau cauza. Ceea ce nu se stia la vremea respectiva este ca Argintul are proprietati antiseptice si antimicrobiene datorita configuratiei sale atomice- Argintul omoara germeni, bacterii si ciuperci. Inainte de descoperirea antibioticelor, Argintul era des folosit ca si dezinfectant. Datorita acestui lucru, Argintul este metalul ideal pentru a intra in contact cu hrana pe care o consumam zi de zi. Va invitam sa descoperiti oferta noastra de Carafe Argint si Pahare din Argint.

 

Asadar, proprietatile Argintului au implicatii evidente si in bucatarie. Pe masura ce antibioticele s-au dezvoltat, Argintul a fost dat uitarii ca si dezinfectant, dar continua sa fie cel mai bun material pentru articole de bucatarie. Din acest motiv este folosit si pentru realizarea linguritelor pentru bebelusi .

Mai mult, in ultimii ani au fost efectuate numeroase studii pentru a cerceta potentialul Argintului in domeniul medical. Precum varcolacii si vampirii, bacteriile au o slabiciune evidenta : Argintul. Pretiosul metal a fost folosit pentru a lupta impotriva infectiilor timp de mii de ani- Hippocrate a descris pentru prima data proprietatile sale antimicrobiene in anul 400 inaintea erei noastre, insa felul cum actiona era un mister. Un studiu recent efectuat la Universitatea Boston , Massachusetts a aratat felul in care acest tratament antic poate ajuta in medicina moderna impotriva bacteriilor rezistente la antibiotic.

Echipa de cercetatori a descoperit ca Argintul – sub forma de Ioni dizolvati- ataca bacteriile in doua moduri :  slabeste membrana celulara facand-o mai permeabila si influenteaza metabolismul celular al bacteriilor, facandu-le sa produca in exces compusi reactivi bogati in oxigen care sunt daunatori pentru bacterii.Ambele mecanisme  au potential de a fi folosite pentru a lupta impotriva bacteriilor rezistente la antibiotic.

 

Cand se administreaza o cantitate mica de Argint, antibioticele devin mult mai eficiente ucigand intre de 10-1000 de ori mai multe bacterii . Permeabilitatea mai ridicata a membranei celulare permite  intrarea unei cantitati mai mari de antibiotice in celulele bacteriene, ceea ce anuleaza mecanismele de rezistenta ale bacteriei.

Argintul faciliteaza si “intrarea” antibioticelor cu molecula mare in mebrana celulara a bacteriilor, care era considerata  impenetrabila pentru molelule mari de antibiotic in prealabil.

“Nu e neaparat un Glonte de Argint, ci mai degraba o Lingurita de Argint cu care bacteriile si microbii sunt ajutati sa isi ia antibioticele

OWIwZmFmZ